Dietetyk na talerzu. Odchudzanie dla opornych

Przegląd

Powieść Dietetyk na talerzu to nic innego jak opowieść o wyzwaniach, z jakimi wiąże się praca dietetyka. Autorka z humorem opowiada o popularnych mitach żywieniowych i głównych trudnościach w odchudzaniu się: o przerzucaniu odpowiedzialności za swoje żywienie na dietetyka, odkładaniu wszystkiego na później, oszukiwaniu samego siebie, sile nawyków, braku samoakceptacji, lęku przed porażką i szukaniu dróg na skróty. Co prawda, w tej książce nie znajdziesz wypunktowanych rad ani zestawu niskokalorycznych przepisów. Jeśli jednak dokładnie się wczytasz, dowiesz się, co robić – a czego zdecydowanie nie – żeby schudnąć i czuć się lepiej.


Judyta, młoda dietetyk z kilkuletnim stażem pracy w korporacji, właśnie otworzyła własny gabinet. Pomysły, wymagania i potrzeby niektórych pacjentów nieustannie ją zaskakują. Stara się, jak może, ale czy będzie w stanie pomóc schudnąć osobom, które chyba wcale nie chcą się odchudzać? Czy sprosta oczekiwaniom, poradzi sobie z życiowymi zawirowaniami i osiągnie zawodowy sukces? Tym bardziej, że mogłaby o sobie powiedzieć to samo, co jedna z jej podopiecznych: „Bo ja mam, proszę pani, bardzo słabą silną wolę…”.
Lektura wciągnęła mnie od samego początku i bardzo spodobał mi się jej lekki styl połączony z dużą dawką humorem. – DiBloguje

Autor: Agata Lewandowska
Liczba stron: 320
Format: 135×205 mm
Oprawa: Oprawa miękka
ISBN: 978-83-8151-207-7
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Rok wydania: 2019

Kategorie: Literatura