Jedzenie i uczty Jezusa

Jedzenie i uczty Jezusa

Przegląd

Książka zabiera czytelników do burzliwego świata I wieku, by powąchali, dotknęli i posmakowali jedzenia tej epoki.
Premiera książki 23 października. Zapraszamy do księgarni oraz na Targi Książki w Krakowie.

Douglas E. Neel , Joel A. Pugh
Jedzenie i uczty Jezusa
Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku

Jedzenie i uczty

Zapowiedź!

Nie trzeba być kucharzem, by delektować się tą książką. Jest frapująca i bogata w informacje. Mam nadzieję, że w niej zasmakujecie. Bóg mi świadkiem, że dla mnie to była uczta.
Phyllis Tickle, autorka książki The Great Emergence

Douglas E. Neel i Joel A. Pugh łączą wiedzę biblijną i gruntowną znajomość antycznej kultury basenu Morza Śródziemnego ze sztuką kulinarną, uzyskując doskonały rezultat. Nic więc dziwnego, że „Przyszedł Syn Człowieczy: je i pije”; nic dziwnego, że psalmista radzi: „Skosztujcie i zobaczcie”.
Wielebny Herry T. Cook, ksiądz Kościoła Episkopalnego, autorksiążki Long Live Salvation by Works

Więcej na www.wuj.pl

Kategorie: Hobby i Poradniki

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.