CZEKOLADA
Nowa harmonia smaku
Nowa harmonia smaku
Album „Czekolada” jest unikatowym na rynku polskim przepięknie , apetycznie ilustrowanym przewodnikiem po świecie czekoladowych smaków. Oto przed tobą pełna pyszności i łakoci książka o czekoladzie – mnóstwo ciekawych wiadomości o historii i zwyczajach związanych z czekoladą a wszystko okraszone wspaniałymi „smakowitymi” ilustracjami. Nowe harmonie, zaskakujące i wyśmienite przepisy – klasyczne i nowoczesne, słodkie i słone – największe sekrety mistrzów czekolady, wszystko po to, by upiększyć wasze dzieła.
Wspaniale wydana w twardej oprawie i bogato ilustrowana kolorowymi zdjęciami. Oprócz tekstów dotyczących degustacji czekolady, historii, rodzajów i sposobów jej przygotowania, album zawiera także ponad 70 najlepszych kulinarnych przepisów świata z czekoladą w roli głównego bohatera. Przepisy podkreślają nie tylko walory smakowe, ale także wizualne dzieło tortów, czekoladek, deserów czy koktajli. Są tu przepisy na potrawy proste i szybkie, a także wykwintne i oryginalne. Dodatkowo ubogaca tę książkę – elegancki prezent dla przyjaciół łakomczuchów – oryginalny rozdział pełen praktycznych informacji o: festiwalach, salonach i targach czekolady, o muzeach i ekspozycjach, klubach i stowarzyszeniach, szkołach i atelier. Wszystko po to, by odkryć świat… słodkości. Książka może być doskonałym prezentem na każdą okazję.
Rosalba Gioffré jest autorką licznych książek o tematyce kulinarnej wydanych we Włoszech i innych krajach Europy. Z innymi autorami przygotowała znaną i cenioną encyklopedię kuchni śródziemnomorskiej. Jest ekspertem food stylist, prowadziła profesjonalne kursy doskonalenia wiedzy w sprawach sztuki cukierniczej i wyrobów czekoladowych.
Artykuły powiązane:
Kategorie:
Hobby i Poradniki
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.