Domowe kiełbasy. 100 Najlepszych Przepisów. Wyd. 4
Przegląd
- Typ: Kuchnia
- Marka: Wydawnictwo RM
Wołowe, wieprzowe, drobiowe i z dziczyzny – przepisy na kiełbasy z różnych stron świata.
Autor publikacji pt. Domowe kiełbasy. 100 Najlepszych przepisów przedstawia kompletny poradnik przygotowywania wszelkiego rodzaju kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych. Podaje dokładne instrukcje, jak mielić mięso, napełniać osłonki, wędzić i doprawiać kiełbasy.
Książka zawiera rozdziały poświęcone wyposażeniu, bezpieczeństwu żywności oraz metodom parzenia i wędzenia kiełbas. Znajdziesz tu przepisy na kiełbasę polską, a także na kiełbaski wiedeńskie, niemiecką bratwurst, grecką laukonikę, chorizo, salami i wiele innych – w sumie 100 różnych przepisów na kiełbasy.
Nigdzie tego nie znajdziesz.
Każdy, kto poważnie myśli o domowym wyrobie kiełbas, po prostu połknie tę książkę. Książka ta to wspaniały i przyjazny poradnik, godny polecenia wszystkim ambitnym amatorom.
Artykuły powiązane:
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.