David Wishart, „Whisky. Leksykon smakosza. Wydanie 6”
Przegląd
- Typ: Poradniki
- Marka: Wydawnictwo RM
O whisky napisano wiele książek, ale „Whisky. Leksykon smakosza” to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych.
Data premiery: 4.10.2022
www.rm.com.pl
Artykuły powiązane:
Kategorie:
Hobby i Poradniki
Tagi:
RM