Dorota Drozd, „Kuchnia świata dla diabetyków”

Przegląd

 Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!

W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i żydowskiej. Wszystkie receptury zostały tak skomponowane, aby dzięki niskiej zawartości węglowodanów były odpowiednie dla diabetyków.
Do każdego dania wyliczono indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe, wymienniki białkowo-tłuszczowe oraz liczbę kalorii.
Autorka książki Dorota Drozd to członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (PTD), Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND), pielęgniarka diabetologiczna z wieloletnim doświadczeniem klinicznym. Opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę.

Premiera: 23.09.2022

 

www.rm.com.pl

 

 

 

Kategorie: Hobby i Poradniki
Tagi: RM