Warzywa, które leczą

Przegląd

Dzięki tej książce dowiesz się, co jeść, aby wspomóc walkę z cukrzycą, nadciśnieniem i chorobami stawów!

Warzywa są zdrowe – to wiedza wszyscy. Pomidor na kanapkę, surówka do obiadu… nuda, wszyscy to znają. A gdyby wyjść poza ten schemat i spróbować urozmaicić nasze posiłki o smaczne, warzywne dania? Jak się do tego zabrać? Czy posiłki warzywne w ogóle mogą być smaczne?

Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w najnowszym poradniku Wydawnictwa RM pt. ,,Warzywa, które leczą”. Autorka nie tylko podaje przepisy na łatwe i niebanalne dania, ale także opisuje właściwości zdrowotne ponad 20 najpopularniejszych warzyw. Podaje przepisy na zupy i obiady, przekąski (na przykład warzywne gofry, frytki, muf finki) oraz domowe soki i koktajle. Dzięki tej książce dowiesz się, co jeść, aby wspomóc walkę z cukrzycą, nadciśnieniem i chorobami stawów. Zastanawiasz się, które warzywa warto wykorzystać, aby wzmocnić swoją odporność i zadbać o prawidłową kondycję oczu, skóry i paznokci? Jakie posiłki wspomagają pracę jelit? W jaki sposób dieta warzywna wpisuje się w profilaktykę schorzeń sercowo-naczyniowych?

Patroni medialni: beszamel.pl, Estilo magazine, Food and Kitchen.

Premiera już 31.08.2020 r.

 

www.rm.com.pl

 

 

Kategorie: Hobby i Poradniki