“Dieta wegańska na cztery pory roku”, Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jendrzejewska-Jarzynka

Przegląd


Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna! Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy… Matka Natura bardzo dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wczuć się w rytm sezonowości. Autorki książki doradzą ci jak tego dokonać.
Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jendrzejewska-Jarzynka to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej – Dietosfera. Gotują, tworzą, inspirują! Prężnie działają już od ponad 18 lat. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN. Wydały już takie tytuły jak: Dieta w ciąży, BLW: Daj dziecku wybór, Żywienie dziecka w pierwszym roku życia i Dieta SIRT.

W książce znajdziesz:
– informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
– przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.

Patronat medialny nad publikacją sprawują: Beszamel.pl, Ekologia.pl, Estilo Magazine, Food Forum, Kuchnia Plus, Vege.pl.

Premiera książki odbędzie się w drugiej połowie stycznia 2020 roku.

Format: 165×235
Strony: 256
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Cena: 44,99 zł

 

www.rm.com.pl

Kategorie: Hobby i Poradniki