Dietetyk na talerzu

Przegląd

Dietetyk na talerzu to nic innego jak opowieść o wyzwaniach, z jakimi wiąże się praca dietetyka.

Autorka, Agata Lewandowska z humorem opowiada o popularnych mitach żywieniowych i głównych trudnościach w odchudzaniu się: o przerzucaniu odpowiedzialności za swoje żywienie na dietetyka, odkładaniu wszystkiego na później, oszukiwaniu samego siebie, sile nawyków, braku samoakceptacji, lęku przed porażką i szukaniu dróg na skróty. Co prawda, w tej książce nie znajdziesz wypunktowanych rad ani zestawu niskokalorycznych przepisów. Jeśli jednak dokładnie się wczytasz, dowiesz się, co robić – a czego zdecydowanie nie – żeby schudnąć i czuć się lepiej.

Fabuła książki:
Judyta, młoda dietetyk z kilkuletnim stażem pracy w korporacji, właśnie otworzyła własny gabinet. Pomysły, wymagania i potrzeby niektórych pacjentów nieustannie ją zaskakują. Stara się, jak może, ale czy będzie w stanie pomóc schudnąć osobom, które chyba wcale nie chcą się odchudzać? Czy sprosta oczekiwaniom, poradzi sobie z życiowymi zawirowaniami i osiągnie zawodowy sukces? Tym bardziej, że mogłaby o sobie powiedzieć to samo, co jedna z jej podopiecznych: „Bo ja mam, proszę pani, bardzo słabą silną wolę…”.
Premiera książki odbędzie się 28 października.

ISBN 978-83-8151-207-7
Format: 135×205 mm
Stron: 320
Cena: 34,99 zł

 www.rm.com.pl/

Kategorie: Hobby i Poradniki