Poznaj przepisy na TWÓJ DOMOWY WŁOSKI CHLEB!

Przegląd

Fragmenty książki znajdziesz na: http://przepisynachleb.pl
– Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu
– Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne
– Wiele najnowszych przepisów
Autor o książce: Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „Ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego”. I właśnie to mnie spotkało. Zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją – skarbnicę wiedzy kulinarnej – nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem podjąłem się zadania uczynienia z tego wydania książki czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część zawiera przepisy, jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych – jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza. W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba – ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go!
OMÓWIONE TEMATY:
• Dlaczego warto piec chleb w domu – czas i koszty
• Podstawy pieczenia chleba
• Ciasto i jego rośnięcie
• Receptura podstawowa
• Dobór mąki
• Triki, aby ciasto lepiej rosło
• Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia
• Porady praktyczne jak piec chleb w domu
• Receptury potraw z chleba
Autor: Alessandro Valli
Tłumaczenie: Zbigniew Łucki
Rok wydania: 2017
Oprawa: Miękka
Format: 165×235
Stron: 224
ISBN: 978-83-7556-998-8
Cena: 49,00zł
Wydawnictwo CeDeWu
Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CeDeWupl/
 
Zapraszamy do księgarni stacjonarnej Wydawnictwa CeDeWu znajdującej się przy ulicy Żurawiej 47 w Warszawie!

 

Kategorie: Hobby i Poradniki
Tagi: CeDeWu