Najlepsze książki o sushi

Najlepsze książki o sushi
Najlepsze książki o sushi
poleca Wydawnictwo RM

    

Japońska perfekcja i estetyka przejawiają się na różne sposoby – w tym również w sztuce kulinarnej. Sushi i sashimi – maleńkie, efektowne dania z ryżu, ryby i innych, niezliczonych składników przypominają klejnociki. Nic dziwnego, że coraz więcej osób rzuca wyzwanie japońskim szefom kuchni i samemu próbuje przygotować te potrawy.

Książki prezentują różne sposoby przygotowywania sushi, zaczynając od czynności podstawowych – gotowania ryżu i krojenia ryb, a kończąc na wykonywaniu ozdób z warzyw.
Dowiedz się jak przygotować m.in. pyszne nighiri z owocami morza, różnokolorowe futomaki, łatwe i szybkie hosomaki, oraz inne tradycyjne dania kuchni japońskiej

Sushi
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7243-545-3
Format 165×235
Stron 80
Cena 19,80 zł

Sushi i sashimi. Wyd. 2
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-030-0
Format 222×238
Stron 96
Cena 34,90 zł

Odwiedź nas w Internecie: www.rm.com.pl
Kategorie: Hobby i Poradniki

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.