"Książka kucharska" Jean Carper – poleca Wydawnictwo VESPER
Jean Carper
O książce:
Książka kucharska zawiera wybór najlepszych przepisów na pyszne, korzystne dla zdrowia dania wraz z dokładnym wyjaśnieniem zasad racjonalnego odżywiania się. Jean Carper najpierw przedstawia podstawowe informacje z zakresu dietetyki, bez których nie sposób się obejść, w tym:
– dziesięć podstawowych zasad mądrego jedzenia,
– wskazówki dotyczące odcyfrowywania etykiet na kupowanych produktach żywnościowych,
– charakterystykę przypraw i ziół, które działają przeciwzapalnie, oraz tłuszczów, których należy unikać.
A także garść podpowiedzi:
– jak odróżnić dobre węglowodany od złych,
– jak walczyć z rakiem z pomocą owoców i warzyw,
– jak unikać kancerogenów i toksyn w spożywanych mięsach i rybach.
„Już od samego czytania przepisów Jean Carper czujemy się zdrowsi. Dania są łatwe, szybkie w przygotowaniu i pełne odżywczych składników, a przy okazji wyśmienicie smakują. Jako jedyna spośród wielu ekspertów zdrowego żywienia, Jean Carper nie tylko tłumaczy, co i jak powinniśmy jeść, ale jeszcze zamienia tę teorię w prawdziwą ucztę dla podniebienia”.
– Phyllis Richman, autorka i ekspert ds. żywności, były krytyk kulinarny „Washington Post”
Informacje o wszystkich książkach wydawnictwa VESPER można znaleźć na stronie www.vesper.pl
Artykuły powiązane:
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.