Nowe przewodniki kulinarne. Już są!
Biorąc do ręki przewodnik kulinarny, chce się wstać, wybiec i ruszyć do kuchni lub w drogę do Bułgarii, Chorwacji, Węgier, Egiptu, Tunezji, Maroko. Chorwacja… Równie dobrze jak Pałac Dioklecjana w Splicie czy mury Dubrownika pamięta się targ pełen dorodnych warzyw w starej Korczuli albo smak pršut, szynki wieprzowej otoczonej w morskiej soli i suszonej na silnym wietrze. Zapachy i smaki zapadają w pamięć. W potrawach zapisana jest historia i tradycja kraju, regionu, miasta, temperament mieszkańców, uroda miejscowego krajobrazu.
W przewodnikach kulinarnych Pascala edycji 2007 rozbudowaną część opisową dotyczącą geografii, historii i tradycji. Przepisy kulinarne, których autorem jest Mirek Drewniak, wzbogacono zdjęciami gotowych dań. Wszystko po to, by polscy turyści wyruszających do popularnych turystycznie krajów przygotowali oczy i podniebienia na spotkanie nieznanych smaków i barw, a ci którzy wracają z wakacji, mogli odtworzyć je w każdej chwili – w kuchni.
Artykuły powiązane:
Kategorie:
Sport i Turystyka
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.