Czosnek. Uzdrawiająca moc

Przegląd

Idealna książka na jesień

 

 

www.rm.com.pl

Czosnek jest chętnie stosowany w kuchni ze względu na smak i zapach dodające daniom ostrości oraz wyrazistości. Pitagoras nazywał go podobno królem wszystkich przypraw. Ale czosnek to także roślina lecznicza o cennych właściwościach prozdrowotnych. Ma działanie przeciwzapalne i wspomaga walkę z drobnoustrojami chorobotwórczymi, dlatego poleca się go przy przeziębieniach. Korzystnie wpływa na układ odpornościowy i florę jelitową. Wspiera zdrowie serca i naczyń krwionośnych, znajduje zastosowanie także w chorobach skóry i stawów. Dowiedz się, jak wykorzystać potencjał leczniczy i kulinarny tej przyprawy.

Autorka, Agata Lewandowska, opisując korzyści ze stosowania czosnku, wszystkie informacje czerpała z badań naukowych.

W książce znajdują się również przepisy na proste i smaczne dania z dodatkiem czosnku, dzięki którym na stałe włączysz go do swojego menu.

Zapraszamy do przejrzenia naszej oferty wydawniczej na www.rm.com.pl

 

 

Kategorie: Hobby i Poradniki