Agata Lewandowska, „Ciasta i desery dla diabetyków. Wydanie czwarte”

Przegląd

Zdrowe ciasta i desery dla diabetyków i nie tylko. Kalorie i węglowodany pod kontrolą!

Chcesz jeść zdrowo – bez cukru? Jesteś diabetykiem? Nie martw się – nie musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – jeśli wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
– około 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
– informacje o kaloryczności każdej potrawy,
– wyliczone ilości wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
– praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
– porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków, – tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.

 

www.rm.com.pl

 

 

Kategorie: Hobby i Poradniki