Sezon na VEGE. Dieta wegańska na cztery pory roku

Przegląd

Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna! Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku.

 

Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.

Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy… Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.

Autorki książki, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewa Sypnik-Pogorzelska to doświadczone dietetyczki, które na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.

W książce znajdziesz informacje o:
– korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,

A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.

Patronat medialny nad publikacją sprawują: magazyn VEGE, portal Beszamel.pl i portal ekologia.pl.

www.rm.com.pl

Kategorie: Hobby i Poradniki