Ramen krok po kroku
Przegląd
- Typ: Poradniki
- Marka: Wydawnictwo RM
Ramen krok po kroku to około 90 przepisów na pyszny ramen – od bazowych, najprostszych, po te bardziej złożone i finezyjne.
Ta książka kucharska po brzegi wypełniona jest smakiem umami. Znalazły się w niej instrukcje dla początkujących, wykaz niezbędnych składników oraz wskazówki, w co wyposażyć kuchnię, by móc w każdej chwili przyrządzić wspaniałą japońską zupę z makaronem. Zacznij od podstawowych przepisów na tradycyjne elementy ramenu, np. gęsty wywar z kości drobiowych, potem dodaj przyprawy i pozostałe składniki, aby stworzyć miskę zupy o wielowymiarowym smaku.
W książce znajdziesz zarówno przepisy na tradycyjny ramen, jak i na ramen w nowoczesnym wydaniu, np. z chrupiącym jarmużem.
Patronat medialny nad publikacją sprawują: KUKBUK, MELO RADIO i MAGAZYN KONTYNENTY.