Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego

Przegląd

Dzieci, podobnie jak dorośli kochają potrawy, które pięknie wyglądają i wybornie smakują. Nie zawsze jest to rodzimy kotlet czy barszcz, o czym przekonują autorzy książki o podróżach i smakach. „Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego” to niezwykle wartościowa pozycja, która zachwyci nie tylko najmłodszych. Stanie się źródłem inspiracji kulinarnych także dla dorosłych. Co najważniejsze zachęci też do kuchennych eksperymentów w gronie rodziny. Udowadnia, że podróże i smaki to bardzo ważne elementy naszego życia, bez względu na to, czy mamy 6 czy kilkukrotnie więcej lat.

Pachnąca morzem i pomarańczami hiszpańska paella albo wietnamska zupa pho pełna makaronu ryżowego, imbiru i papryczek chilli. Somalijskie cambuulo z ryżem i fasolą w sosie pomidorowym z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego, a może australijski ferburger z sarniną i śliwkowym chutney. Meksykańskie empanadas wypełnione chorizo i chilli lub kanadyjskie poutine, czyli dwukrotnie smażone frytki w sosie pieczeniowym ze skrzypiącym serem i szarpaną wołowiną.

Cieknie Wam już ślinka? Nie traćcie czasu – ruszajcie za szefem Wincentym odkrywać smaki świata (i uczyć się gotować).

Podróże i smaki to główne tematy, które porusza licząca 56 stron pozycja w twardej oprawie. Smacznego!

 

 

www.adamada.pl

 

 

 

 

 

Tagi: Adamada