Poznaj przepisy na TWÓJ DOMOWY SER!
Fragmenty książki znajdziesz na: http://przepisynaser.pl
– Podstawowa metoda przygotowania sera
– Sery włoskie i z innych krajów
– Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji.
W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
• Wyposażenie do produkcji sera w domu
• Podstawowe składniki sera
• Metoda podstawowa – wytwarzanie caciotty i ricotty
• Zaawansowane metody produkcji
• Pleśnie i spółka – niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
• Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
Polecamy również:
„Twoje domowe piwa . Przepisy dla wszystkich stylów” Davide Bertinotti, Massimo Faraggi
„Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regionów” Alessandro Valli
„Twój domowy ser. Sery pochodzące z Włoch i reszty świata”
Autor: Alessandro Valli
Tłumaczenie: Zbigniew Łucki
Rok wydania: 2018
Oprawa: Miękka
Format: 165×235
Stron: 198
ISBN: 978-83-8102-037-4
Cena: 49,00zł
Wydawnictwo CeDeWu
Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CeDeWupl/
Zapraszamy do księgarni stacjonarnej Wydawnictwa CeDeWu znajdującej się przy ulicy Żurawiej 47 w Warszawie!
Artykuły powiązane:
Kategorie:
Hobby i Poradniki
Tagi:
CeDeWu