„Twój domowy włoski chleb” – bestseller od CeDeWu

Przegląd

Wydawać by się mogło, że wypiekanie chleba jest trudną i skomplikowaną czynnością. Alessandro Valli udowadnia, że wbrew pozorom nie jest to czasochłonne ani drogie zajęcie. Ponadto może sprawiać nam wiele satysfakcji i zadowolenia z siebie – jako producenta głównego składnika naszej diety.

„Twój domowy włoski chleb” to poradnik, dzięki któremu nauczysz się wypiekać własny chleb. Na początku dowiesz się, czym tak naprawdę jest chleb i z czego się składa. Znajdziesz tam całe mnóstwo porad, dlatego że w książce omówione zostały tematy takie jak:

  • dlaczego warto piec chleb w domu – czas i koszty
  • podstawy pieczenia chleba
  • ciasto i jego rośnięcie
  • receptura podstawowa
  • dobór mąki
  • triki, aby ciasto lepiej rosło
  • przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski, chleb toksański, chleb przaśny, pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia
  • receptury potraw z chleba

Autor pokaże Ci, że chleb pieczony w domu jest znacznie smaczniejszy od chleba kupionego w piekarni, utrzymuje się znacznie dłużej a zapach, który unosi się w kuchni podczas jego pieczenia to coś niesamowitego!

Już dziś spróbuj upiec swój własny chleb!

 

„Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regionów”

Autor: Alessandro Valli

Tłumaczenie: Zbigniew Łucki

ISBN: 978-83-7556-998-8

Wydawnictwo CeDeWu

http://cedewu.pl

Kategorie: Hobby i Poradniki
Tagi: CeDeWu

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.