Wykwintne desery

Wykwintne desery
Wykwintne desery

Musy, budynie, kremy.

Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta,
bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi
budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo
praktycznych porad.

  • Winogronowe bavarese z chantilly
  • Blamanż migdałowy
  • Crème brûlée
  • Parfait z nugatem i sosem czekoladowym
  • Tortini z ryżu basmati
  • Zabajone z kwiatem pomarańczy

Odbiorcy:
– miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
– osoby szukające niezobowiązującego upominku.

Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
– zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania puszystych deserów i ich
najważniejszych składnikach, będących podstawą kulinarnego sukcesu
– proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
– staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom 

Kategorie: Hobby i Poradniki

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.