Musy, budynie, kremy.
Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta,
bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi
budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo
praktycznych porad.
- Winogronowe bavarese z chantilly
- Blamanż migdałowy
- Crème brûlée
- Parfait z nugatem i sosem czekoladowym
- Tortini z ryżu basmati
- Zabajone z kwiatem pomarańczy
Odbiorcy:
– miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
– osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
– zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania puszystych deserów i ich
najważniejszych składnikach, będących podstawą kulinarnego sukcesu
– proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
– staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom
Artykuły powiązane:
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.