E 213. Wiesz co jesz? O chemii w jedzeniu

Przegląd

E 213. Wiesz co jesz?

O chemii w jedzeniu

 E23 okladka

Które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych są bezpieczne, a których lepiej unikać? Radzi Bill Statham, autor kieszonkowego poradnika konsumenta.

Tartrazyna, polidekstroza i E133 – czy zaryzykujesz ich spożycie? Z publikacji dowiesz się, które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych są bezpieczne, a których lepiej unikać.
W tabelach zawierających alfabetyczną listę związków chemicznych znajdziesz przydatne informacje o potencjalnym wpływie dodatków chemicznych na twoje zdrowie. O stopniu ich szkodliwości informują kolory. Z książki dowiesz się również, co oznaczają kody zaczynające się literą E. Informacje te pomogą Ci zadecydować, które produkty włożyć do koszyka, a które lepiej zostawić na półce.

Książka dostępna jest na stronie Wydawnictwa RM (www.rm.com.pl) oraz w księgarniach w cenie 24,99 zł.

Kategorie: Hobby i Poradniki
Tagi: RM

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.