Książka o dobrodziejstwach płynących z picia czerwonego wina
i jedzenia masła, mitach o cholesterolu i eko-żywności, kontrowersyjnych produktach GMO i dietach-cud, ukazuje się 25 kwietnia nakładem Wydawnictwa Agora.
Krystyna Naszkowska, dziennikarka „Gazety Wyborczej” urządziła dociekliwy sąd nad polskim stołem. Spytała specjalistów od żywienia o fakty i mity dotyczące jedzenia, m.in.:
– Czy jaja nas żywią czy trują?
– Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej?
– Czy masło jest zdrowsze od margaryny?
– Czy mięso zmienia nas w agresywne drapieżniki?
– Czy żywność genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przekleństwo?
– Czy istnieje idealna dieta?
Wśród rozmówców znaleźli się: prof. Tadeusz Trziszka, prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska, prof. Grażyna Cichosz , prof. Jan Hartman, prof. Piotr Węgleński oraz psycholog Agata Ziemnicka.
A wszystko zilustrowane dowcipnymi rysunkami Marii Machulskiej-Le Méné.
Książka dostępna od 25 kwietnia 2013 w salonach Empik, sieci Media Markt i Saturn, księgarniach i na kulturalnysklep.pl.
Do nabycia również w formie e-booka na publio.pl
Artykuły powiązane:
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Artykuły powiązane
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.