Oto zbiór cukierniczych sekretów i zarazem szybki kurs ciastkarstwa z praktycznymi poradami i nauką podstawowych technik. Zawiera wiele przepisów na babeczki, herbatniki, bezy i inne ciasteczka: od słodkich całusków po smaczne ptysie z kremem, od tradycyjnych racuszków z jabłkami po ciasteczka migdałowe.
- Amaretti
- Krapfen w herbacie
- Marron glacé
- Tartaletki z kremem bavarese
- Cannoli
- Frutta martorana
- Maślane obwarzanki
- Ciastka z czekoladą i pieprzem
– miłośników wszystkiego, co słodkie, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne desery
– osób szukających niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę:
– zawiera podstawowe informacje o składnikach słodkich przysmaków i podstawowych rodzajach ciast, pozwalające z wielką satysfakcją rozwijać pasje cukiernicze
– proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem
– staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.
Artykuły powiązane:
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Artykuły powiązane
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.