Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy

Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy
Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy        
 Giulia Scarpaleggia
 
 
 
 
 
Stron: 192
Oprawa: twarda, kolorowe zdjęcia
Format: 234×258 mm
ISBN: 978-83-7660-876-1
Rok wydania: 2014
Tłumaczenie: Ewa Firewicz

Twój kulinarny przewodnik po Toskanii!

Przepisy najlepszej włoskiej blogerki!

Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano.
 Autorka proponuje prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki.
 
Proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki, wszystkie zrobione w domu i sfotografowane przez nią samą. Cenne informacje dotyczące tego, czym powinny się charakteryzować najlepsze produkty i jak przygotować z nich wyborne dania, będą niezwykle przydatne dla tych, którzy chcą choć na chwilę przemienić w Toskanię własną kuchnię, a konkretne wskazówki, gdzie warto się wybrać, pomogą tym, którzy planują kulinarną podróż po prowincjach takich jak Piza, Florencja czy Siena i potrzebują dobrego przewodnika.

„Juls’kitchen” to już swego rodzaju instytucja w Italii i za jej granicami,
dla wszystkich miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji.

(źródło: Blogfest)

Bezwstydnie domowa, autentyczna, kulinarna historia jednego z najpiękniejszych zakątków świata. Pełna opowieści o ludziach oraz przepisów starych jak toskański krajobraz i do tego równie zachwycających. Czasem w książkach kucharskich czai się niebezpieczeństwo! Po obejrzeniu kilku stron zamiast pobiec do kuchni, ma się ochotę pobiec na lotnisko. Lojalnie uprzedzam: to jest taka książka!
Bartek Kieżun- Krakowski Makaroniarz, Kukbuk
 

Giulia Scarpaleggia – optymistka, marzycielka, blogerka kulinarna na pełny etat. Jej blog „Juls’ kitchen” został uznany za najlepszy we Włoszech w 2013 roku. Również poza granicami słonecznej Italii cieszy się wielkim uznaniem wśród miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji i niezwykłych smaków. Być sobą, bawić się tym, co się robi, robić to z odrobiną lekkości i dobrego humoru, proponować autentyczne przepisy, używając produktów sezonowych – oto jej recepta na sukces i zarazem życiowe motto.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
– gdy się ją czyta, można się poczuć jak przy kominku u kogoś bliskiego, kto właśnie podaje herbatę i rozpoczyna miłą pogawędkę,
– dzięki niej można się przekonać, jak wielka jest siła prostoty, skoro kromka opieczonego chleba z roztartym czosnkiem i odrobiną wspaniałej oliwy albo talerz bobu i soczyście zielonych karczochów z kawałkiem pecorino mogą się stać daniami kompletnymi,
– doskonale nadaje się na upominek, gustowny, a jednocześnie praktyczny.

Kategorie: Hobby i Poradniki

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.