Giulia Scarpaleggia
Tłumaczenie: Ewa Firewicz
Przepisy najlepszej włoskiej blogerki!
„Juls’kitchen” to już swego rodzaju instytucja w Italii i za jej granicami,
dla wszystkich miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji.
(źródło: Blogfest)
Bezwstydnie domowa, autentyczna, kulinarna historia jednego z najpiękniejszych zakątków świata. Pełna opowieści o ludziach oraz przepisów starych jak toskański krajobraz i do tego równie zachwycających. Czasem w książkach kucharskich czai się niebezpieczeństwo! Po obejrzeniu kilku stron zamiast pobiec do kuchni, ma się ochotę pobiec na lotnisko. Lojalnie uprzedzam: to jest taka książka!
Bartek Kieżun- Krakowski Makaroniarz, Kukbuk
Giulia Scarpaleggia – optymistka, marzycielka, blogerka kulinarna na pełny etat. Jej blog „Juls’ kitchen” został uznany za najlepszy we Włoszech w 2013 roku. Również poza granicami słonecznej Italii cieszy się wielkim uznaniem wśród miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji i niezwykłych smaków. Być sobą, bawić się tym, co się robi, robić to z odrobiną lekkości i dobrego humoru, proponować autentyczne przepisy, używając produktów sezonowych – oto jej recepta na sukces i zarazem życiowe motto.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
– gdy się ją czyta, można się poczuć jak przy kominku u kogoś bliskiego, kto właśnie podaje herbatę i rozpoczyna miłą pogawędkę,
– dzięki niej można się przekonać, jak wielka jest siła prostoty, skoro kromka opieczonego chleba z roztartym czosnkiem i odrobiną wspaniałej oliwy albo talerz bobu i soczyście zielonych karczochów z kawałkiem pecorino mogą się stać daniami kompletnymi,
– doskonale nadaje się na upominek, gustowny, a jednocześnie praktyczny.
Artykuły powiązane:
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Artykuły powiązane
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.