Smakowite desery na dwa sposoby
Smakowite desery na dwa sposoby. 35 przepisów w wersji klasycznej i light
Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje… Utalentowany szef kuchni Valentin Néraudeau podaje przepisy na desery KLASYCZNE i LIGHT. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne i zachwycają wyglądem! Wszystkie desery są przygotowywane na bazie owoców. Według Valentina Néraudeau WSZYSCY MAMY PRAWO DO PRZYJEMNOŚCI, a taką przyjemnością jest pyszny deser na przykład z kremem chantilly i z pięknymi owocami. Desery klasyczne na pewno zadowolą najwybredniejszych smakoszy.
Desery light są przeznaczone dla tych, którzy nie chcą zrezygnować z częstego sięgania po desery. Zawierają więcej owoców i są mniej kaloryczne, ale są piękne, bardzo smaczne i możemy jeść je bez poczucia winy. Podane przepisy są zilustrowane zdjęciami, żeby maksymalnie ułatwić przygotowanie deserów.
Teraz wystarczy już tylko wybrać przepis i przygotować deser!
Valentin Néraudeau – otworzył pierwszą restaurację w wieku dwudziestu lat i szybko otwierał kolejne. Był uczestnikiem Top Chef, dzięki czemu poznała go szeroka publiczność. Jest bardzo zaangażowany w opracowywanie przepisów kulinarnych dla sportowców i dla osób, które chcą utrzymać dobrą kondycję fizyczną.
www.jednosc.com.pl
Autor: Valentin Néraudean
Tłumaczenie: Zofia Pająk
Format: 220 x 280 mm
Rok wydania: 2021
Wydawca: Wydawnictwo JEDNOŚĆ
Status: Nowość
ISBN: 978-83-8144-339-5