Kuchnia dla diabetyków Smaki świata

Przegląd

Crème de citron, yakitori z kurczaka, zupa reńska czy może crostini z wątróbką i tuńczykiem? Kto powiedział, że kuchnia dla diabetyków musi być nudna? Pomysły na smakowity sposób oswajania cukrzycy przedstawia pielęgniarka diabetologiczna z piętnastoletnim doświadczeniem klinicznym, Dorota Drozd w książce pt. ,,Kuchnia świata dla diabetyków”.

Autorka publikacji Wydawnictwa RM zabiera osoby chore na cukrzycę w kulinarną podróż po świecie. Proponuje im dania kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej, chińskiej, japońskiej, żydowskiej, a także holenderskiej. W tym smakowitym tyglu z całą pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Do każdego dania wyliczono indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność.

Patronat medialny nad publikacją sprawują magazyny dla diabetyków: Szugarfrik oraz PEN.Cukrzyca i Otyłość, a także portal internetowy www.mojacukrzyca.org oraz Radio Kolor.

Kategorie: Hobby i Poradniki

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.