Chleb. Domowy wypiek. Wyd. 3
Przegląd
- Typ: Kuchnia
- Marka: Wydawnictwo RM
Pieczywo z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie – niebanalne przepisy na chleby.
Chleb na ciemnym piwie, na kwaśnym mleku, z jogurtem, pietruszką lub anyżkiem – moda na domowe wypieki powraca. Dzięki tej książce możesz samodzielnie upiec wspaniałe chleby: z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie. Będą idealne na kanapki z wędliną, serem czy świeżym twarożkiem. Szwedzkie bułki z cynamonem, prowansalskie podpłomyki z szafranem lub niemieckie precle możesz podać na podwieczorek. Niebanalnym dodatkiem do sałatek mogą być pieczywa słodkie – z tartymi jabłkami, figami i orzechami.
Pieczenie tych rarytasów nie jest trudne, a na ciasto nie potrzeba wielu składników. Podając samodzielnie upieczony chleb, mile zaskoczysz swoich gości.
Patronat medialny nad książką sprawuje portal Dla Lejdis.pl
Artykuły powiązane:
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.