Kuchnia toskańska Piotra Adamczewskiego

Przegląd

Kuchnia toskańska Piotra Adamczewskiego

kuchnia-toskanska

Książka palce lizać!

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów.

Piotr Adamczewski w publikacji z charakterystyczną swadą opowiadział m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…

Książka dostępna jest na stronie Wydawnictwa RM www.rm.com.pl

Kategorie: Hobby i Poradniki
Tagi: RM

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.