Wyjątkowa książka kulinarna o roślinach strączkowych już w sprzedaży!

Przegląd

Wyjątkowa książka kulinarna o roślinach strączkowych już w sprzedaży!

Samo_sedno_straczki_2

Po bestsellerowej „Kipi kaszy”, która rozpoczęła w Polsce modę na kaszotto i burgery jaglane, oraz „Retrowarzywach”, dzięki którym zapomniane warzywa wróciły w wielkim stylu, seria Samo Sedno proponuje smakoszom kolejną rewolucję kulinarną. Tym razem do rąk czytelników trafia wyjątkowa książka „Strączki” autorstwa znanej blogerki, Marii Banach.

Autorka proponuje przewrót w kuchni: powrót do soczewicy, ciecierzycy, bobu, soi, fasoli czy groszku. Spragniony niebanalnych i smakowitych przepisów czytelnik znajdzie w książce blisko 90 przepisów zarówno na dania wegańskie i wegetariańskie, jak i rybne oraz mięsne. Maria Banach nie ogranicza swojej wyobraźni i wychodzi poza kulinarne przyzwyczajenia. Inspirację czerpie z kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych smakowitych eksperymentów są oryginalne i pyszne dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.

Coś dla siebie znajdą w książce zarówno amatorzy gotowania, jak i kulinarni profesjonaliści. To idealny prezent dla zwolenników idei slow food i zdrowego odżywiania, eksperymentatorów i miłośników tradycyjnej polskiej kuchni.

Maria Banach – zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla blogerów, od sześciu lat z powodzeniem prowadzi blog Gruszkazfartuszka.pl Uwielbia planszówki, filmy z superbohaterami i wszystko, co związane z DIY.

Straczki_2front_3D_555px_szer

Cena: 59,90 zł

ISBN: 978-83-7788-777-6

Format: 20,5 x 27,2 cm

Samo Sedno, Warszawa 2016

Więcej informacji: www.SamoSedno.com.pl

Samo Sedno jest również na facebooku: www.facebook.com/SamoSedno

Kategorie: Hobby i Poradniki

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.