Rogaliki, naleśniki, ciasteczka.
Od klasycznych biszkoptów po przepyszne drożdżówki, od korzennych herbatników po wyśmienite pączki z konfiturą morelową – wszystkie przepisy i tajniki dotyczące przygotowania ciastek, które można podać i na śniadanie, i na podwieczorek. Książka zawiera też krótki kurs ciastkarstwa z praktycznymi poradami i podstawowymi technikami
cukierniczymi.
- Herbatniki z miodem i sezamem
- Rogaliki z kremem anyżowym
- Naleśniki suzett
- Granita kawowa
- Zaletti
- Naleśniki kasztanowe z ricottą
Odbiorcy:
– miłośnicy słodkich przekąsek, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
– osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
– zawiera podstawowe informacje o rodzajach ciast używanych do przygotowania ciastek, rogalików, drożdżówek, naleśników
– proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
– staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom
Artykuły powiązane:
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.