Słodkie chwile

Słodkie chwile
Słodkie chwile

Rogaliki, naleśniki, ciasteczka.

Od klasycznych biszkoptów po przepyszne drożdżówki, od korzennych herbatników po wyśmienite pączki z konfiturą morelową – wszystkie przepisy i tajniki dotyczące przygotowania ciastek, które można podać i na śniadanie, i na podwieczorek. Książka zawiera też krótki kurs ciastkarstwa z praktycznymi poradami i podstawowymi technikami
cukierniczymi.

  • Herbatniki z miodem i sezamem
  • Rogaliki z kremem anyżowym
  • Naleśniki suzett
  • Granita kawowa
  • Zaletti
  • Naleśniki kasztanowe z ricottą

Odbiorcy:
– miłośnicy słodkich przekąsek, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
– osoby szukające niezobowiązującego upominku.

Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
– zawiera podstawowe informacje o rodzajach ciast używanych do przygotowania ciastek, rogalików, drożdżówek, naleśników
– proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
– staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom

Kategorie: Hobby i Poradniki

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.