Przepięknie wydany poradnik z praktycznymi wskazówkami i podstawowymi technikami cukierniczymi każdemu pozwoli cieszyć się niezwykłymi czekoladowymi przysmakami.
Od pysznego ciastka z kremem po klasyczny budyń, od niezapomnianego tortu Sachera po najsmaczniejsze pralinki – w książce przedstawiono wiele tajemnic związanych z przygotowywaniem wielkich czekoladowych deserów.
- Czekoladowa kremówka
- Ciastka syberyjskie
- Tort Boneur
- Bavarese z białą czekoladą
- Profiterole
- Czarne trufle
- Cremino kawowe
- Zupa czekoladowa z lodami imbirowymi.
Ta książka może być także wspaniałym prezentem na wiele okazji.
Odbiorcy:
– miłośnicy czekolady, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne słodkości
– osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
– zawiera podstawowe informacje o czekoladzie i kakao, pozwalające jak najlepiej wykorzystać ich walory smakowe i uniknąć błędów w przygotowywaniu czekoladowych deserów
– proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem
– staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.
Artykuły powiązane:
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.