Zdrowe odżywianie według recept klasztornych – wyjątkowa książka kucharska
Petra Altmann odkrywa tajniki klasztornych kuchni. Dzięki niej dowiemy się między innymi jakie produkty spożywcze zostały odkryte przez zakonników, poznamy rytm zakonnych posiłków i korzyści płynące z regularnego postu. Autorka przekonuje, że stosowanie klasztornych zasad związanych z odżywianiem zapewnia zdrowie i dobre samopoczucie. Kuchnia klasztorna ukazana została w ujęciu holistycznym, poznajemy jej wpływ nie tylko na ciało, ale także umysł i duszę. Porady można od razu wykorzystać w praktyce – w książce znajdziemy przepisy na tradycyjne, zdrowe i łatwe do przyrządzenia potrawy. Wszystkie zostały przygotowane przez benedyktynkę – s. Fidelis, która od 20 lat zarządza kuchnią w klasztorze Bernried. Proponuje ona potrawy na każdą porę roku, uwzględniając zmieniające się zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka i różnorodne produkty sezonowe.
Ta bogato ilustrowana książka zawiera wiele fachowych porad i sprawdzonych przepisów.
format: 175 x 195 mm
objętość: 156
oprawa miękka ze skrzydełkami
ISBN 978-83-7516-197-7
cena: 29,90 zł
objętość: 156
oprawa miękka ze skrzydełkami
ISBN 978-83-7516-197-7
cena: 29,90 zł
Artykuły powiązane:
Kategorie:
Hobby i Poradniki
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wirtua/domains/wirtualnywydawca.pl/public_html/wp-content/themes/waszww-theme/includes/single/post-tags.php on line 4
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.