Dieta Sirt na cztery pory roku
Przegląd
- Typ: Kuchnia
- Marka: Wydawnictwo RM
Wydawnictwo RM, wydawca bestsellera Jedz i chudnij z dietą SIRT
zaprasza do zapoznania się z najnowszym poradnikiem ,,Dieta SIRT na cztery pory roku”.
Dzięki tej książce Czytelnik dowie się, że zdrowa dieta nie musi być koszmarem, ale smaczną i przyjemną kulinarną przygodą, która z czasem staje się stałym elementem życia. W książce nie znajdziemy złudnych nadziei i obietnic bez pokrycia. Za to racjonalne podejście do diety SIRT i rzetelną analizę faktów. Czytelnicy dowiedzą się z niej między innymi: jakie są naukowe podstawy diety SIRT i czy warto liczyć na spektakularne efekty, jak dostosować ją do polskich warunków i sezonowości produktów, w jaki sposób komponować swoje posiłki i czym zastąpić niektóre produkty. W dziale z przepisami Czytelnik znajdzie ponad 80 propozycji na wiosnę, lato, jesień, zimę, a także takich, które sprawdzą się niezależnie od pory roku.
Autorką poradnika jest Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu poradników o zdrowym odżywianiu i dietach leczniczych (m.in. Niski indeks glikemiczny, Dieta w chorobie Hashimoto, Dieta anti-aging, Schudnij bez diety, Dieta zdrowych jelit, Dieta wzmacniająca odporność, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH). Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Patronat medialny nad publikacją sprawuje Portal dietetycy.org.pl