Pasta i basta!

Przegląd

Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch

Autor/Autorzy: Redakcja: Francesca Badi, Licia Cagnoni

pasta i basta

Stron: 256

Oprawa: miękka ze skrzydełkami, kredowy papier, kolorowe zdjęcia

Format: 195×240 mm

ISBN: 978-83-7971-040-9

Rok wydania: 2015

Tłumaczenie: Edyta Tkaczyk-Borówka

Szkoła gotowania krok po kroku dla każdego!

Jak zrobić klasyczne ravioli? Jaka jest różnica pomiędzy pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese?

Dzięki tej książce dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, niezwykle łatwe stanie się przyrządzanie w domu apetycznych dań prosto z Włoch. Zapraszamy Was zatem – wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta – na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania…

To szczegółowa, kompletna szkoła gotowania, prezentująca i te podstawowe, i bardziej zaawansowane techniki, dzięki której można nauczyć się przygotowywać w domu świeży makaron, w każdej formie i w wielu… kolorach.

Dla miłośników włoskiej pasty – konieczność! Dla makaronowych pierwszoklasistów – elementarz! Dla starych kluskowych wyjadaczy – czysta przyjemność! Pasta z pasją!

(Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz, KUKBUK)

Odbiorcy:

– pasjonaci kuchni włoskiej i osoby chcące poszerzyć wiedzę teoretyczną i praktyczną o kulinariach ze słonecznej Italii

– wszyscy, którzy po prostu uwielbiają gotować, i ci, którzy cały czas nie mogą się zdobyć na odwagę, by nie robić ciągle tylko jajecznicy i kotletów schabowych.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

– zawiera wszelkie informacje dotyczące świeżego ciasta makaronowego oraz pysznych sosów

– przepisy wyjaśnione krok po kroku są zilustrowane wspaniałymi zdjęciami; towarzyszą im ciekawostki i wskazówki dotyczące m.in. łączenia ich z odpowiednim winem

– książka została przygotowana przez renomowane włoskie wydawnictwo, a wszystkie zamieszczone w niej przepisy zostały opracowane i zilustrowane w redakcyjnej kuchni – w książce mogą się znaleźć jedynie te dania, które pozytywnie przechodzą próbę degustacji.

Kategorie: Hobby i Poradniki
Tagi: Jedność

Skomentuj

Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.