Chleb. Domowy wypiek
Przegląd
- Typ: Kuchnia
- Marka: Wydawnictwo RM
Chleb. Domowy wypiek
Wydawnictwo RM poleca bogato ilustrowaną książkę kucharską dla wszystkich miłośników domowego pieczywa
Chleb na ciemnym piwie, na kwaśnym mleku, z jogurtem, pietruszką lub anyżkiem – moda na domowe wypieki powraca. Dzięki tej książce możesz samodzielnie upiec wspaniałe chleby: z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie. Będą idealne na kanapki z wędliną, serem czy świeżym twarożkiem. Szwedzkie bułki z cynamonem, prowansalskie podpłomyki z szafranem lub niemieckie precle możesz podać na podwieczorek. Pieczywa słodkie – z tartymi jabłkami, figami i orzechami – mogą być niebanalnym dodatkiem do sałatek.
Pieczenie tych rarytasów nie jest trudne, a na ciasto nie potrzeba wielu składników. Podając samodzielnie upieczony chleb, mile zaskoczysz swoich gości.
Chleb. Domowy wypiek. Wyd. 2
Ulrike Skadow
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7243-821-8
Stron 72
Format 190×190 mm
Oprawa twarda
Cena 29,90 zł
Odwiedź nas w Internecie: www.rm.com.pl
Artykuły powiązane:
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.