Pasta i basta!
Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch
Autor/Autorzy: Redakcja: Francesca Badi, Licia Cagnoni
Stron: 256
Oprawa: miękka ze skrzydełkami, kredowy papier, kolorowe zdjęcia
Format: 195×240 mm
ISBN: 978-83-7971-040-9
Rok wydania: 2015
Tłumaczenie: Edyta Tkaczyk-Borówka
Szkoła gotowania krok po kroku dla każdego!
Jak zrobić klasyczne ravioli? Jaka jest różnica pomiędzy pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese?
Dzięki tej książce dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, niezwykle łatwe stanie się przyrządzanie w domu apetycznych dań prosto z Włoch. Zapraszamy Was zatem – wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta – na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania…
To szczegółowa, kompletna szkoła gotowania, prezentująca i te podstawowe, i bardziej zaawansowane techniki, dzięki której można nauczyć się przygotowywać w domu świeży makaron, w każdej formie i w wielu… kolorach.
Dla miłośników włoskiej pasty – konieczność! Dla makaronowych pierwszoklasistów – elementarz! Dla starych kluskowych wyjadaczy – czysta przyjemność! Pasta z pasją!
(Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz, KUKBUK)
Odbiorcy:
– pasjonaci kuchni włoskiej i osoby chcące poszerzyć wiedzę teoretyczną i praktyczną o kulinariach ze słonecznej Italii
– wszyscy, którzy po prostu uwielbiają gotować, i ci, którzy cały czas nie mogą się zdobyć na odwagę, by nie robić ciągle tylko jajecznicy i kotletów schabowych.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
– zawiera wszelkie informacje dotyczące świeżego ciasta makaronowego oraz pysznych sosów
– przepisy wyjaśnione krok po kroku są zilustrowane wspaniałymi zdjęciami; towarzyszą im ciekawostki i wskazówki dotyczące m.in. łączenia ich z odpowiednim winem
– książka została przygotowana przez renomowane włoskie wydawnictwo, a wszystkie zamieszczone w niej przepisy zostały opracowane i zilustrowane w redakcyjnej kuchni – w książce mogą się znaleźć jedynie te dania, które pozytywnie przechodzą próbę degustacji.
Artykuły powiązane:
O autorze
Skomentuj
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować.